Skala och hacka gullök samt vitlök fint. Hacka även ner basilika.
Blanda sojafärsen med lök, vitlök, tomatpuré, grönsaksfond, soja och de torkade örterna. Smaka av med salt och peppar. De ska smaka mycket!
Forma smeten till bullar av valfri storlek. Färsbullar som serveras i tomatsås brukar i regel vara lite större.
Stek färsbullarna i olivolja på medelvärme. De ska få fin färg runt om hela!
Skala och finhacka vit- och gullök.
Fräs löken i olivolja. Den ska bli mjuk och glansig, men inte få färg. Tillsätt krossade tomater, vatten, oregano och linser.
Låt tomatsåsen koka tills linserna är mjuka. Under tiden kokar du pastan enligt instruktionerna på paketet. (Du kan om du vill koka pastan 1 minut kortare, och istället låta speghettin koka med i såsen på slutet)
Vänd när färsbullarna i tomatsåsen när linserna har mjuknat. När pastan är färdig rör du när även den.
Servera med härlig "vegansk parmesan" och färsk basilika!