Skriv ut
Vegansk pesto

Vegansk pesto

Tillagningstid 15 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser

  • 50 gram pinjenötter
  • 2 krukor basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 2-3 msk vegansk parmesan
  • 2 dl olivolja
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna. Det ger en tydligare smak av de goda fröna.

  2. Häll ner pinjenötterna i en mortel tillsammans med basilika och stöt samman ingredienserna. Det går även bra att använda en mixer, som sagt.

  3. Tillsätt vitlöken och en halv deciliter av oljan, medan du fortsätter stöta eller mixa.

  4. Tillsätt resten av olivoljan under fortsatt stötning eller mixning. Eventuellt kan du behöva lite mindre/mer olja beroende på vilken konsistens du vill ha.


  5. Tillsätt den veganska parmesanen och smaka av med salt och peppar. Serveras med fördel tillsammans med pasta!