Skriv ut

Pasta Alfredo med mandelmjölk och Bjäst

En krämig, vegansk och fantastiskt god variant av den klassiska rätten Pasta Alfredo.

Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 25 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 2 pers

Ingredienser

  • 150 gram spaghetti Välj glutenfri pasta vid behov
  • 1 msk olivolja Eller annan olja
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl mandelmjölk
  • 1 dl hackad blomkål
  • 1 msk Bjäst Eller annan typ av näringsjäst
  • 1/2 msk citronjuice
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  1. Tillaga pastan enligt instruktionerna på förpackningen. Pastan ska vara al dente, se till att den inte blir överkokt!

  2. Hetta upp olivoljan i en stekpanna och lägg i den hackade vitlöken. Ha inte för hög värme och rör ordentligt i ett par minuter. Bränd vitlök får en mycket säregen smak, så var försiktig.

  3. Tillsätt mandelmjölken. Låt koka upp.


  4. Häll i den hackade blomkålen och smaka av med salt och peppar. Koka tills blomkålen är mjuk, känn efter med en gaffel. Det kan ta mellan 5 och 10 minuter.

  5. Häll över blomkålsblandningen i en mixer. Tillsätt Bjäst och citronjuice. Mixa tills blandningen är len och fin.

  6. Häll bort pastavattnet med ett durkslag. Slå i både såsen och pastan i stekpannan. Blanda ordentligt. Klart!